Proef de passie voor kaas

Kaas is gezellig, kaas is troost, kaas is zelfverwennerij. En kaas is een delicatesse.

Daarin lijkt kaas van de koe trouwens precies op kaas van de cashew – om maar een veelgebruikte basis van plantaardige kaas te noemen. Waarom kaas een delicatesse is? En waarom dat volgens Mr & Mrs Watson ook bijdraagt aan de waarde die we eraan hechten? Omdat kaas niet iets is wat je thuis even snel in elkaar flanst. Het is een ambacht waar vanalles bij komt kijken.

Plant based cashew roquefort

Kazen moeten korter of langer liggen, drogen, rijpen. Er wordt gewerkt met schimmels en bacteriën, met toevoeging van kruiden en specerijen, noten en drank.

Misschien wist je het niet, maar dat geldt allemaal óók voor het vegan kaasmaakproces. Méér nog dan bij ‘old school’ kaas, vraagt de vegan kaasmakerij om experimenteerlust, inspiratie, passie, doorzettingsvermogen, geduld, vertrouwen, precisie en zorgvuldigheid. Kaas heeft kortom zorg, liefde en aandacht nodig. Dat zie je, dat voel je (op je tong) en dat proef je.

Koken zonder dierlijke eiwitten vraagt om creativiteit, inventiviteit en venieuwingsdrift, en dat zijn dan ook opvallende kenmerken van vegan cuisine. Vegan food is hip & happening.

Als je uit nieuwsgierigheid je eerste vegan kaasje proeft, dan wil je vanzelf weten wat er nog meer allemaal uit de vegan keuken komt. Toch? Of vegan kaas vegetariërs over de streep zal trekken of niet, het zal in elk geval hun nieuwsgierigheid aanwakkeren.

Vegan kaas all the way

Of wij denken dat vegan kaas eraan zal bijdragen dat de kaaslievende vegetariër de zuivelvrije kaas op een goede dag voor altijd zal laten staan?

Laten we het zo zeggen: Mr & Mrs Watson heeft er alles aan gedaan om ‘old school’ kaasliefhebbers een smakelijk, veelzijdig, dier-, natuur- en klimaatvriendelijk alternatief te bieden. Een alternatief dat dezelfde feelgood factor heeft als kaas op basis van melk en dat op vergelijkbare manieren kan worden toegepast in koude en warme gerechten.
Als je zoals Mr & Mrs Watson, de wereld wil verbeteren met verrukkelijk, plantaardig eten, dan hoop je natuurlijk dat vegan kaas de vegetariërs van deze wereld kan inspireren om een stapje verder te gaan. Dus wij van Watson zeggen: ‘Gewoon doen!’

DE PRIJSWINNENDE KAZEN VAN MR. & MRS. WATSON

Kaascollectie bekijken VEGAN KAAS BESTELLEN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *