Het duurzame geld achter de plantaardige missie

Bij de totstandkoming van het vegan restaurant in Amsterdam was er eigenlijk maar één bank waar de ondernemers achter Mr. & Mrs. Watson écht mee wilden samenwerken; de Triodos Bank.

Ze zijn trots dat Triodos destijds heeft besloten om hun veganistisch restaurant in Amsterdam een financiering te verlenen. Triodos is een van de meest duurzame banken ter wereld. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf is in 1980 opgericht door een aantal economen die geïnteresseerd zijn in het investeren in duurzame projecten. Sinds de oprichting in 1980 is Triodos inmiddels uitgegroeid tot een grote Europese bank, met klanten en investeerders van over de hele wereld.
Ook zet de bank zich in voor innovatieve bedrijven, en financiert Triodos verschillende projecten in de culturele sector, de zorg, en de (plantaardige/ biologische) horeca. Van duurzame stroom tot kunstenaarscollectief, en van vegan restaurant tot klimpark: de projecten die door Triodos worden gefinancierd zijn heel divers. Een ding hebben ze echter gemeen: ze zetten zich allemaal op hun eigen manier in om een bijdrage leveren aan een mooiere, duurzamere wereld. Daar speelt plantaardig eten een grote rol in.

Oven baked vegan cheese almond feta

Het is duidelijk dat Triodos op haar beurt trots is op de projecten die zij heeft gefinancierd en ze wil aan haar spaarders laten zien waar het geld terecht komt.

Ze besteedt daarom veel aandacht aan de verhalen deze organisaties op social media, in nieuwsbrieven en op haar website. Delegaties van de bank komen met regelmaat bij Mr. & Mrs. Watson eten, waardoor het contact tussen de bank en het restaurant erg goed is. Deze kleinste van de grote Nederlandse banken onderscheidt zich, wat de vegan ondernemers achter Mr. & Mrs. Watson betreft, door haar persoonlijke en oprechte werkwijze.

HET BESTE WAT DE VEGAN KEUKEN TE BIEDEN HEEFT

EEN TAFEL RESERVEREN MENUKAART BEKIJKEN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *